MacBeurs in Hasselt 1998-2009

11 October 2009

macbeurs02Ook bij MacLimburg hebben we al ondertussen 12 keer een beurs rond tweedehandsmateriaal, demo's en workshops georganiseerd in Hasselt.  Vanaf 2010 is deze beurs verhuisd naar C-Mine in Genk.

Doel is elke Macgebruiker (waaronder ook leden) de gelegenheid te bieden hun Macjes en software van zolder te ruilen voor iets...
Oorspronkelijk zijn we gestart als een ruilbeurs en open-deur-dag voor de club.  En ging het op kleine schaal om tussen leden om materiaal uit te wisselen.
Maar ondertussen is dit gegroeid naar een groter event.  We mogen gerust zeggen dat we elk jaar tussen 600 en 800 bezoekers ontvangen, en dat het accent van ruilbeurs verlegd is naar een beurs rond workshops.  In feite naar analogie van onze maandelijkse clubmeetings.  Volgens ons motto : meet - learn - share.

Opvallend is dat de MacBeurs zich niet enkel richt tot macgebruikers in deze regio.  Het is een treffen geworden van Macgebruikers uit alle regio's gaande naar Leuven, Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge, Kortrijk, ...kortom gans Vlaanderen.  Een belangrijk deel komt ook uit Nederland (gaande van Maastricht tot Amsterdam).  Gebruikers komen van ver...naar de MacBeurs.

macbeurs03

Maar de MacBeurs is niet enkel gericht naar Mac-gebruikers.  Ook switchers of gebruikers die zich willen orienteren, maar ook fotografen en iPod- en iPhone gebruikers voelen zich direct thuis op de MacBeurs.

De laatste jaren is de club ook meer en meer gaan samenwerken met partners zoals CVO Heusden Zolder, Applenieuws en diverse sprekers uit binnen- en buitenland.

Elk jaar is de MacBeurs gepland half november. De deuren gaan dan open vanaf 10u00 tot 16u00.   Maar ook na 4u merken we dat het nog druk is, en dat er veel bezoekers verbroederen in onze MacBar.
Vroeger was de toegang tot de MacBeurs gratis.  De laatste jaren is de prijzenpot voor onze tombola uitgebreid (meerdere iPod's of zelfs een iPhone te winnen), zodat de organisatie zich verplicht voelde om 2.5 euro inkom te vragen.  Tegelijkertijd krijg je ook een gratis drankbon aan de ingang.

Promotie wordt er gevoerd via flyers en affiches.  De flyer is tegelijkertijd ook uw deelname-ticket aan de tombola.
Maar het belangrijkste blijft natuurlijk de mondreclame die jij als Mac-gebruiker voor ons voerd.  Breng al je Macvrienden, familie, switchers, iphone gebruikers mee... en we maken er samen een geweldig feest van.

Adres Clubmeetings

Clubmeeting 1e donderdag v maand*

Kiezelstraat 118 - 3500 Hasselt (Godsheide) - België

Vanaf 19u30 - 20u00 welkom
Workshops vanaf 20u00 tot 22u30

(*uitzonderingen: cultuurbeurs, club op verplaatsing, macbeurs)

Lidvoordelen

Bijwonen workshop *
Gratis toegang tot MacBibliotheek
Support
Demonstraties
Promotie acties
Korting op magazines
Elke maand tombola

*bijwonen 1e clubmeeting
als bezoeker is gratis

Lidgeld : € 30,- voor 12 mnd

Contact

www.maclimburg.be
info@maclimburg.be
support@maclimburg.be


www.macmeet.be
info@macmeet.be


Skype : maclimburg1


Facebook groep


Contacteer Medewerkers

You are here: Home Activiteiten Beurzen MacBeurs in Hasselt 1998-2009