Klokhuis (Appledag 3x per jaar)

10 September 2012

klokhuis2012 klokhuis2012b

Deze grootste en oudste Macclub (met 3000 leden de grootste en oudste appleclub ter wereld) in Nederland, organiseert 3 keer per jaar een grote beurs, ook Appledag genoemd. We spreken meestal van Klokhuisdag.
Ongeveer een 1000 Mac gebruikers uit alle hoeken van Nederland (van Noord tot Zuid), België en Duitsland, zakken dan af naar in de buurt van Utrecht (vroeger Nieuwegein, later De Bilt, nu Houten) op zoek naar een hebbeding, een onderdeel, een oude Mac of een recentere iMac/G4/ibook, software, games en ga zo maar verder. Kortom een echte Machappening. Een aanrader.
Klokhuis is in feite een nationale club, want leden van alle regio's uit Nederland komen dan naar Utrecht.  Deze beurs is tegelijkertijd een soort clubbijeenkomst waar leden supportvragen stellen (oa een hardware testhoek), lezingen kunnen bijwonen (video, nieuwe Apple producten, Filemaker...), kinderen gebruik maken van een gamecorner.

Omwille van teruglopende bezoekersaantallen is er beslist om vanaf begin 2009 uit te wijken naar een andere locatie (De Bilt).  Vroeger lokte Klokhuis meer dan 2000 bezoekers en waren er twee (grote) zalen gevuld.  Omwille van de teruglopende bezoekersaantallen is er uitgeweken naar een andere locatie in de buurt van Utrecht (De Bilt).
Ondertussen is men vanaf september 2012 naar een andere locatie uitgeweken in Houten, nabij Utrecht.

Klokhuis blijft natuuurlijk een tweedehandsbeurs bij uitstek.  Zoek je nog iets oud, een onderdeel, een kabel, een iMac G3 of iMac G4... dan kan je op  Klokhuis diverse handelaren (particulieren en verzamelaars) terugvinden die je wellicht nog hebben. Maar ook nieuwe zaken (onderdelen, CD's...) kan je er vinden.

Wil je naar Klokhuis gaan, dan kan je ook met de club mee. MacLimburg heeft al ongeveer 40 keer deelgenomen (ik ben de tel kwijt geraakt) en heeft daar 2 tafels gereserveerd (waar je een stuk kan van gebruiken). Informeer op voorhand (vertrektijden en plaats : meestal 07u00) en stuur alvast een bericht, en dan reserveren we een zitplaats in de auto. De beurs is van 10 tot 16u (maar eindigt vroeger).

MacLimburg heeft een samenwerking met Klokhuis om elkaars beurzen en activiteiten te promoten.    En als Klokhuis verjaardag viert, of het sinterklaas is, dan zijn we er bij om dit met hen te vieren.
Zo bezoeken ook Klokhuis leden onze MacBeurs.
Zelf zijn we ook lid van Klokhuis.

Meer info : www.klokhuis.nl

Adres Clubmeetings

Clubmeeting 1e donderdag v maand*

Kiezelstraat 118 - 3500 Hasselt (Godsheide) - België

Vanaf 19u30 - 20u00 welkom
Workshops vanaf 20u00 tot 22u30

(*uitzonderingen: cultuurbeurs, club op verplaatsing, macbeurs)

Lidvoordelen

Bijwonen workshop *
Gratis toegang tot MacBibliotheek
Support
Demonstraties
Promotie acties
Korting op magazines
Elke maand tombola

*bijwonen 1e clubmeeting
als bezoeker is gratis

Lidgeld : € 30,- voor 12 mnd

Contact

www.maclimburg.be
info@maclimburg.be
support@maclimburg.be


www.macmeet.be
info@macmeet.be


Skype : maclimburg1


Facebook groep


Contacteer Medewerkers

You are here: Home Activiteiten Beurzen Klokhuis (Appledag 3x per jaar)