Sunday, 01 September 2013 09:49

Clubmeeting op 5 september

By
Rate this item
(0 votes)

Begin september staat onze volgende clubmeeting gepland.  Dan volgen er elke maand leuke en interessante clubmeetings, met boeiende workshops, veel verbroedering, natuurlijk ook met veel supportvragen van onze clubleden.  Want het najaar belooft alleszins een drukke periode te worden.  Met nieuwe iPhone's, iPad's, een update van iOS en OSX...en misschien nog wat nieuwigheden, zal het heel boeiend worden.

Op donderdag 5 september gaan we het hebben over hoe we ons toestel kunnen voorbereiden op de stap naar MacOS X 10.9 Maverick.  Hoe maken we goeden backups, hoe configureren we iCloud optimaal, wordt alles goed gesynchroniseerd, is onze iMac/MacBook klaar voor een volgende stap.  Maar ook : benutten we ons huidig systeem optimaal.  Want beslist zijn er handige features die je vandaag kan gebruiken, maar die je nog niet hebt ontdekt.

Ook onze iPhone proberen we ons voor te bereiden op een volgende stap : gaan we onze bestaande iPhone klaarmaken voor verkoop, en hoe zorgen we voor een goede backup van gegevens.  Of gaan we iOS upgraden?  De stap naar een nieuwe iPhone 5S of 5C die later de maand gaat opduiken, zorgt immers voor een grondige aanpak.  Tegelijk stellen we ons de vraag of we het huidig iOS 6 systeem wel optimaal benutten, hoe we onze iCloud gebruiken, wat we kunnen doen in geval van problemen enz...

 

De clubmeeting vatten we aan met enkele kleinere, maar daarom niet minder handigere tips :

  • met de komst van de MacBeurs (zal nu MacMeet heten) half novermber krijg je de kans om online tickets aan te kopen.  En deze tickets op je iPhone te bewaren via Passbook.  De moeite om Passbook eens uit de doeken te doen, wat je er allemaal mee kunt doen.
  • tegelijk leggen we je uit dat je de betaling van tickets ter plaatse kunt afreken via de Bancontact-app : hoe kan je een transfer doen van de ene rekening naar de andere via een app.

Praktisch :

  • locatie : Kiezelstraat 118 te Hasselt (Godsheide)
  • de deuren gaan open vanaf 19u30.
  • de workshop start vanaf ± 20u00.
Read 3323 times Last modified on Sunday, 02 March 2014 18:44

Adres Clubmeetings

Clubmeeting 1e donderdag v maand*

Kiezelstraat 118 - 3500 Hasselt (Godsheide) - België

Vanaf 19u30 - 20u00 welkom
Workshops vanaf 20u00 tot 22u30

(*uitzonderingen: cultuurbeurs, club op verplaatsing, macbeurs)

Lidvoordelen

Bijwonen workshop *
Gratis toegang tot MacBibliotheek
Support
Demonstraties
Promotie acties
Korting op magazines
Elke maand tombola

*bijwonen 1e clubmeeting
als bezoeker is gratis

Lidgeld : € 30,- voor 12 mnd

Contact

www.maclimburg.be
info@maclimburg.be
support@maclimburg.be


www.macmeet.be
info@macmeet.be


Skype : maclimburg1


Facebook groep


Contacteer Medewerkers

You are here: Home Clubmeeting Clubmeetings 2013 Clubmeeting op 5 september