Friday, 06 December 2013 22:41

Verslag Clubmeeting 5 december

By
Rate this item
(0 votes)

Het was niet de Sint, maar de Kerstvrouw (ja, je leest het goed) die ons donderdag kwam verrassen.  In afwezigheid van de Kerstman, stond ze zeker haar mannetje.  Plots, tijdens de pauze kwam ze binnenvallen en smeet ze letterlijk met prijzen.  Soms waren het van die kleine gadgets (kabelhouders, magneetapps voor op de koelkast, en nog meer van dat), maar er waren ook leuke MacPhun softwarepaketten bij.  Het was dus goed opletten tijdens de demo van Snapheal en Intensify.  En bovendien trakteerde de kerstvrouw nog met warme choco, appeljenever en appelsap.  Voor de nieuwe gezichten op de clubmeeting was het alleszins een leuke binnenkomer.

De clubmeeting startte met een evaluatie van de voorbije MacMeet. Welke workshops waren druk bijgewoond, hoe kwam de spreker en het onderwerp naar voor enzo meer. Verschillende alternatieven werden kort besproken en clubleden gaven met hun feedback de nodige impulsen.

MacPhun

Daarna stelde Paul twee pakketten voor : eerst Snapheal Pro en daarna Intensify Pro.  Snapheal bestond al langer, en ziet er heel gemakkelijk uit om snel even wat telefoonkabels, electriekcabines, ongewenste personen, vlekken op je lens... gewoon weg te gommen.  Het resutaat lijkt op eerste zicht verbluffend, en zeker een stuk eenvoudiger dan Photoshop.  Daarna kwam het nieuwe pakket Intensify aan bod (nieuw sinds eind oktober).  Beide pakketten zijn in de Pro editie te gebruiken als een plug-in van Photoshop, LIghtroom of Aperture.  Dus erg handig en een uitstekende aanvulling, geen vervanging.  Ondanks dat er maar een beperkt aantal presets en precisie controletools aan bod kwamen, was meteen duidelijk wat een kracht en gebruiksgemak in deze oplossing zit.  Natuurlijk zijn er heel wat gelijkenissen met Lightroom, maar toch leek de goesting dadelijk al aanwezig te zijn binnen de clubleden.


Even het verhaal van MacPhun schetsen.  Enkele weken voor de MacMeet kregen een mail aan van de marketing van MacPhun met wat voorstellen om hun nieuwe software uit te proberen en te promoten.  Op het eerste zich heel interessant, met heel wat mogelijkheden én erg betaalbaar.  Na enkele webinars gevolgd te hebben en wat Youtube filmpjes ben je snel vertrokken.  Die webinars (meestal een half uur) online zijn een erg giede manier om snel heel wat mogelijkheden te leren kennen.  En natuurlijk een trial versie downloaden.  Moet je zeker eens proberen.

Maar MacPhun is meer : het kent een sterke groei.  Niet alleen maken ze populaire Apps voor de iPhone, maar halen hun producten heel wat design awards van Apple.  En  bovendien met het overkomen van het ex-team van NIK software...is het zowat de rising star in de fotosoftware.  Beslist in de gaten te houden, dus.

Mocht je donderdag geen pakket gewonnen hebben, dan kan je de software nog steeds online bestellen én zo maar eventjes 10 € extra korting in je broekzak steken.  Gebruik daarvoor de kortingscode MACLIMBURG.  Deze actie loopt tot 31/12.

GoPro

Daarna was het de beurt aan Steven(2) die ons meenam in de wereld van de kleine, maar o zo krachtige GoPro actiecamera's.  Hij had er overal verstopt, en voor dat we het realiseerden, werden we constant in de gaten gehouden.  Het gaf een goede insteek om alle accessoires (houders) van de GoPro te leren kennen, alle instelmogelijkheden van de camera's (Wifi, de verschillen tussen de modellen, het bedienen, de Apps, de videoverwerking enz....)  Ongelofelijk in feite wat er allemaal mogelijk is met deze kleine camera.  Enfin, de hele clubmeeting in versneld tempo zie je hieronder.  Kwestie van niks te moeten missen.

De sfeerbeelden kan je hier bekijken.

Read 4136 times Last modified on Sunday, 02 March 2014 18:52

Media

More in this category: Volgende clubmeeting 5/12 »

Adres Clubmeetings

Clubmeeting 1e donderdag v maand*

Kiezelstraat 118 - 3500 Hasselt (Godsheide) - België

Vanaf 19u30 - 20u00 welkom
Workshops vanaf 20u00 tot 22u30

(*uitzonderingen: cultuurbeurs, club op verplaatsing, macbeurs)

Lidvoordelen

Bijwonen workshop *
Gratis toegang tot MacBibliotheek
Support
Demonstraties
Promotie acties
Korting op magazines
Elke maand tombola

*bijwonen 1e clubmeeting
als bezoeker is gratis

Lidgeld : € 30,- voor 12 mnd

Contact

www.maclimburg.be
info@maclimburg.be
support@maclimburg.be


www.macmeet.be
info@macmeet.be


Skype : maclimburg1


Facebook groep


Contacteer Medewerkers

You are here: Home Clubmeeting Clubmeetings 2013 Verslag Clubmeeting 5 december