Friday, 06 June 2014 13:41

Verslag van clubmeeting van 5 juni

By
Rate this item
(0 votes)

Weer een mooie opkomst voor onze laatste clubmeeting voor de vakantie.  Met ook heel wat nieuwe gezichten.  Meteen werd ook de draad opgepikt : tijdens de clubmeeting van mei (in de oude gevangenis) werden heel wat clubleden in "gevangene-kostuum" geportreteerd.  Tijd om de foto's ook openbaar te maken en hun boeven-gelaat te laten zien.  Ook tijd om de tombola prijs (een Nifty) te verloten. Deze ging naar Erwin.  Een Nifty is een klein houdertje waar een micro SD kaartje inzit, en perfect in de SD-kaart-gleuf van een MacBook.  Zo heb je een nadeloze uitbreiding van je opslag. Trouwens de slides van de mei-meeting kan je onderaan het vorige verslag vinden.

Eerst gaf Paul nog een overzicht van de activiteiten die in het najaar gepland zijn : een nieuwe MacMeet (16/11), clubmeetings (04/09 en 02/10), workshops tijdens Cocktail Cultuur, iPad lessen voor beginners, en nog meer.  Dan was het WWDC tijd : want afgelopen maandag 2 juni was de top van de ontwikkelaars aanwezig in San Francisco.  Grote nieuwigheden waren OS X 10.10 Yosemite en iOS 8.  Daarnaast gaan in de toekomst platformen komen om te ontwikkelen voor een HomeKit, HealthKit, CloudKit...

Heel wat nieuwe features die in iOS 8 dit najaar gaan zitten, kwamen aan bod.  Zelfs een aantal features die niet door Apple werden getoond/vermeld, maar die door Beta-testers na maandag ontdekt zijn.  Voor meer details kan je de presentatie bekijken.  De interesse binnen de clubleden was erg groot en we zijn benieuwd hoe snel ze met iOS 8 in september-oktober aan de slag gaan.  

Ook de betere integratie tussen iOS en OS X kwam meermaals aan bod.  Voor meer details over Yosemite kan je terecht in dezelfde PDF.  Of natuurlijk op websites zoals onemorething.nl, iphoneclub.nl, appletips.nl  om het verdere beta-test werk te volgen.

De Keynote zelf is sinds maandag ook online :  je kan ze dus opnieuw bekijken.

Na de pauze kwam clublid Marc aan het woord : hij had uitgebreid een aantal navigatie apps getest op zijn iPhone. Zo werd haarfijn TomTom, Navigon, Sygic en Waze met elkaar vergeleken.  Mis ook de promoties niet, want regelmatig krijg je kortingen op deze Apps.
De presentatie over navigatiesystemen op iPhone kan je hier vinden.

Tenslotte ging clublid Jos lopen met een Airframe : een houder voor je iPhone op het verluchtingsroost in je auto.  Ideaal om op vakantie mee te nemen.

De clubavond was zo boeiend, dat we de tijd uit het oog waren verloren.  Want er was nog een workshop over 1Password gepland.  Helaas door tijdsgebrek moeten we dit verschijven tot de clubmeeting van september.
Ook was er maar een beetje tijd over om de LaCie FUEL te demonstreren en te bespreken.

Een fotoreportage (van Louwie Gielis) kan je hier vinden.

Een verslag in de krant kan je hier vinden.

Flickr Suite Plugin ERROR! Connection error: - "the access token is not set to a valid value"

Read 3803 times Last modified on Sunday, 06 July 2014 10:35

Adres Clubmeetings

Clubmeeting 1e donderdag v maand*

Kiezelstraat 118 - 3500 Hasselt (Godsheide) - België

Vanaf 19u30 - 20u00 welkom
Workshops vanaf 20u00 tot 22u30

(*uitzonderingen: cultuurbeurs, club op verplaatsing, macbeurs)

Lidvoordelen

Bijwonen workshop *
Gratis toegang tot MacBibliotheek
Support
Demonstraties
Promotie acties
Korting op magazines
Elke maand tombola

*bijwonen 1e clubmeeting
als bezoeker is gratis

Lidgeld : € 30,- voor 12 mnd

Contact

www.maclimburg.be
info@maclimburg.be
support@maclimburg.be


www.macmeet.be
info@macmeet.be


Skype : maclimburg1


Facebook groep


Contacteer Medewerkers

You are here: Home Clubmeeting Clubmeetings 2013 Clubmeeting 2014 Verslag van clubmeeting van 5 juni