Clubmeeting 2014

Tuesday, 09 December 2014 22:30

Clubmeeting 8 januari 2015

By

Op 8 januari wordt de eerste clubmeeting van het nieuwe jaar gehouden. Onderwerp(en) van deze clubmeeting zijn nog niet bekend maar worden zo spoedig mogelijk geplaatst op onze website.

 

Onze laatste meeting waar weer heel wat volk op afkwam ging over ios8 en icloud. We konden nog niet alles laten zien wat de nieuwste telg in zijn mars heeft omdat het volledig potentieel er pas zal zijn met de lancering van Yosemite later deze maand.

We gaan vanaf nu proberen ook weer wat meer tijd aan de website te besteden maar voor de juiste uitwerking moeten we nog wat afspraken maken.

 

Weer een mooie opkomst voor onze laatste clubmeeting voor de vakantie.  Met ook heel wat nieuwe gezichten.  Meteen werd ook de draad opgepikt : tijdens de clubmeeting van mei (in de oude gevangenis) werden heel wat clubleden in "gevangene-kostuum" geportreteerd.  Tijd om de foto's ook openbaar te maken en hun boeven-gelaat te laten zien.  Ook tijd om de tombola prijs (een Nifty) te verloten. Deze ging naar Erwin.  Een Nifty is een klein houdertje waar een micro SD kaartje inzit, en perfect in de SD-kaart-gleuf van een MacBook.  Zo heb je een nadeloze uitbreiding van je opslag. Trouwens de slides van de mei-meeting kan je onderaan het vorige verslag vinden.

Eerst gaf Paul nog een overzicht van de activiteiten die in het najaar gepland zijn : een nieuwe MacMeet (16/11), clubmeetings (04/09 en 02/10), workshops tijdens Cocktail Cultuur, iPad lessen voor beginners, en nog meer.  Dan was het WWDC tijd : want afgelopen maandag 2 juni was de top van de ontwikkelaars aanwezig in San Francisco.  Grote nieuwigheden waren OS X 10.10 Yosemite en iOS 8.  Daarnaast gaan in de toekomst platformen komen om te ontwikkelen voor een HomeKit, HealthKit, CloudKit...

Sunday, 01 June 2014 22:41

Clubmeeting 5 juni : de Keynote

By

Donderdag 5 juni staat de laatste clubmeeting voor de vakantieperiode gepland. En het kan bijna niet anders dat we nakaarten over de Keynote van 2 juni.  Die kunnen jullie live volgen.  Wat er precies allemaal op de World Wide Developer Conference wordt aangekondigd zal je vanaf 19u00 horen.

Voor de rest hebben we nog twee topics op donderdag : hoe beheer je paswoorden op je Mac of iPad met 1Password.  Tijdens het seminarie, vorige maand over security was er onvoldoende tijd overgebleven om dit even te bespreken.  Daarvoor trekken we op 5 juni er extra tijd voor uit.
Een ander topic zal gaan over "navigatiesystemen".  Want binnenkort vertrekken we op vakantie, en dan is het toch van belang dat je de laatste navigatiesystemen op je iPhone hebt geïnstalleerd.  Kwestie van de kortste weg te vinden naar je vakantiebestemming.

Tuesday, 27 May 2014 09:49

Keynote (WWDC) op 2 juni

By

Maandag 2 juni is het weer hoogdag voor elke Macfan, want dan staat onze televisie (lees Mac) weer afgesteld op de Cupertino-zender.  Elk jaar is het spannend : welke nieuwigheden gaat Apple aankondigen?  Gaan we buiten wat speedbumps iets sensationeel nieuw krijgen?  De geruchtenmolen draait ondertussen volop.  Hier en daar horen we iets dat Apple een ecosysteem voor domotica gaat lanceren?  Of gaan we eindelijk een iWatch te zien krijgen?  Of gaat het over een vervolg van iOS7 en OS X 10.9 komen?  Of krijgen we medische toepassingen voor de iPhone?  MIsschien wel een Pro versie van de iPad?  Of een nieuwe AppleTV?  Of een TouchID in de iPad?  Een overname van de firma Beats?  

Wie weet.  Kijken en luisteren dus.  Je kan afstellen op diverse websites (oa Onemorething...) maandag rond 19u00 voor een life verslag. De lifestream kan je hier volgen.

Saturday, 17 May 2014 00:55

Verslag clubmeeting 8 mei

By

Afgelopen donderdag 8 mei, waren de leden van de computerclub MacLimburg te gast in de oude gevangenis van Hasselt - nu UHasselt, faculteit rechten. Elk jaar trekt de club met haar clubmeeting voor 1 keer naar een andere locatie in Hasselt, om zo nieuwe plekjes en horizonten te ontdekken. Een gepaster onderwerp als "veiligheid" konden we natuurlijk niet bedenken.

In de aula Louis Roppe gaf Apple Trainer Jozef Dresselaers een uitgebreide uiteenzetting over hoe het zit met de veiligheid op je Mac of iPad. Vooral de bewustwording van een aantal zaken was de boodschap. Op het internet loeren overal gevaren. Maar ook hoe we onze computers best kunnen instellen om het hoofd te bieden aan deze gevaren, kwam ruimschoots aan bod.. Want tegenwoordig zitten heel wat gegevens in de cloud. Ook ging de nodige aandacht naar het veilig stellen van gegevens en backuppen ervan. En ook de keuze en het beheer van paswoorden.

Tenslotte kregen de bezoekers nog heel wat nuttige tips mee, en waarschuwingen zoals bij phising mails. Ook het surfen via een onbeveiligd gratis netwerk houdt tevens gevaren in. Kortom, de workshop werd als bijzonder leerrijk ervaren.

Meer dan 100 clubleden luisterden gedurende 2 uur naar deze boeiende lezing én stelden bovendien heel wat praktische vragen. Een geslaagde avond, met nog iets extra : bij het binnenkomen werden verschillende clubleden even apart genomen voor een fotoshoot. Ze kregen profielfoto's in gestreept gevangene-plunje. Zo hebben ze een uniek aandenken aan hun bezoek aan de (oude) gevangenis.

Een fotoreportage kan je hier bekijken.
Met dank aan Stefan Alen voor de portretfoto's en Louwie Gielis voor de sfeerfoto's.

Thursday, 08 May 2014 09:04

Clubmeeting 8 mei

By

De clubmeeting van donderdagavond 8 mei gaat dus door in Hasselt centrum, en niet op ons gebruikelijk adres in Godsheide (Hasselt).

Het juiste adres is : Martelarenlaan 42.

Best kan je parkeren op de volgende plaatsen :
- achter de kazerne op het Dusartplein (gratis)
- in de ondergrondse parkeergarage van het Dusartplein (betalend)
- op de parking van het zwembad (gratis)
- op de parking in  de Vilderstraat (gratis) : via het Koekerellenpad kom je dan net naast de gevangenis uit

Een parkeerplan van de stad Hasselt kan je hier vinden.

Alle details over de uitnodiging kan je op Eventbrite vinden.

Best print je de e-mail met je ticket uit.  Deze kunnen we dan scannen bij de ingang.
Ofwel kan je het ticket ook toevoegen aan je Passbook op je iPhone.

De ontvangst is tussen 19u30 en 20u00.  Om 20u00 begint de workshop in aula Louis Roppe stipt.
Je mag ook iets vroeger komen.
We hebben nog een verrassing.

Er is geen MacBar voorzien.  Wel is er een drankenautomaat.
En gaan we de meeting rond 22u15 afsluiten en in Hasselt nog ene drinken.
Bv het Borrelhuis (tegenover), De Geletterde Mens (Dusart), Koestal (Dusart)...

Bezoekers die geen lid zijn van MacLimburg betalen 5 € inkom.
Ter plaatse kan je ook lid worden (30 €) of je lidmaatschap verlengen.

Er zijn wel enkele club iMac's ter beschikking.
Er is ook een support corner en internet toegang.

Workshop

Clubmeeting van MacLimburg met gastspreker en Apple Trainer Jozef Dresselaers.
Over security op Mac/iPad.
Hoe beveilig ik mijn Mac, iPad en iPhone?
Wat zijn de beste instellingen om mijn Mac veilig te maken?
En wat met Free WiFi, veilig surfen, phishing mails en Cloud oplossingen?
Hoe kies ik een veilig paswoord?
Tips & trics...

Locatie

Stilaan is het traditie geworden. 1 keer per jaar trekken we met de maandelijkse MacLimburg clubmeeting naar een andere plek in Hasselt. Naar een leuke, verrassende locatie waar je als clublid nog niet bent geweest. Deze keer vergaderen we in de oude gevangenis van Hasselt. Maar waar vroeger het vol zat met criminelen, is nu de faculteit rechten van UHasselt gevestigd. Groter kan het contrast niet zijn. En de renovatie is een perfect huwelijk van oud en nieuw geworden.
Daarom gaan we op verkenning in de oude cellen, in de gangen, in het panopticum...naar vragen en oplossingen over de veiligheid op je Mac of iPad.

Praktisch

Gratis voor clubleden van MacLimburg.
Niet-clubleden betalen 5 € inkom.
Ontvangst van 19u30 - 20u00
Workshop van 20u00 tot 22u00
Met gelegenheid tot vragen stellen.
Parkeren : Kolonel Dusartplein (betalende parkeergarage), Vildersstraat (gratis)...
Niet beschikbaar tijdens de meeting : MacBar, bibliotheek...
Wel beschikbaar : supportcorner.
Je kan ter plaatse ook lid worden van de club.

Inschrijven

Het is april, dus tijd om onze clubmeeting van 3 april aan te kondigen.  Deze keer gaat clublid Jan Van Gelder - tevens fotograaf én Nikon trainer - ons de ins en outs komen vertellen hoe je niet met een videocamera maar met een digitale spiegelreflex camera kan gaan filmen.  Aan de hand van een aantal erg leuke filmpjes die hij vorig jaar heeft gemaakt, verklapt hij ons de voor- en nadelen van een SLR camera.  De workshop zal vooral het standpunt van de fotograaf behandelen, hoe men een goed resultaat bekomt bij het filmen, waarop letten, enkele tips, en wat komt er aan te pas.  Ook gaat hij een aantal hulpstukken tonen en bespreekt hij wat er handig is bij gebruik.  En ten slotte sluit hij af met enkele filmpjes.

Daarnaast kan je natuurlijk tijdens de clubmeeting terecht voor supportvragen over je Mac of iPad / iPhone. Heb je vragen, dan kan je die al mailen.

Zoals de vorige clubmeeting, zal de workshop, de support corner en MacBar weer het zelfde lokaal zijn.
Natuurlijk is er zoals elke maand onze tombola : deze keer kan je een kleurrijke Bluetooth speaker winnen (Rapoo speaker).

Even praktisch :

  • locatie : Kiezelstraat 118, te Hasselt (Godsheide)
  • de deuren gaan open vanaf 19u30.
  • de workshop start ongeveer vanaf 20u00
  • ter plaatse kan je ook lid worden van de club.
Monday, 31 March 2014 11:17

Verslag wijndegustatie Aldeneyck

By

Zaterdag 29 maart stond er iets heel anders op het programma : een clubuitstap naar Maaseik met een rondleiding en wijndegustatie bij Wijndomein Aldeneyck.  Met meer dan 20 graden en een schitterende lentezon, genoten we er volop van.  Met een groepje van 26 clubleden kregen we deskundige uitleg in de wijngaarden, het pershuis en de installaties.  Het was bijzonder leerrijk én plezant.  Met dank aan de geweldige gids.  En ook de gastvrijheid van gastvrouw Tine.

Tenslotte volgde er in de degustatiezaal nog het proeven zelf van de schuimwijn, de witte en rode wijnen.  Jammer dat al de witte al uitverkocht zijn en dat we binnenkort nog moeten terugkeren om enkele kartons te gaan halen.

Een (iPhone) fotoreportage kan je hier vinden.

Friday, 07 March 2014 21:03

Verslag Clubmeeting 6 maart

By

Heel wat bekende gezichten tijdens de clubmeeting. Zoals vanoud was de workshop, MacBar en Support Corner samen in hetzelfde lokaal.  Dus het was lekker gezellig.

En deze keer waren het een aantal clubleden die hun favorieten kwamen voorstellen. Paul, Stefan, Erik en Bart stelden een hele lijst favoriete Apps voor. We geven de links even weer, zo dat je ze thuis ook kunt ontdekken.  Nog eens bedankt Stefan, Erik en Bart.

Roby was de winnaar van de Jot Pro stylus.

Bekijk de sfeerbeelden op Flickr.

De volgende clubmeeting van 6 maart vraagt enige voorbereiding.  Want het zijn de clubleden zelf die op zoek gaan naar Apps op de iPhone, iPad of Mac die ze elke dag gebruiken, dus niet meer kunnen missen, en die misschien wel uitblinken in functionaliteit.  Ongetwijfeld zijn er van die handige Apps die je het leven wat gemakkelijker maken.  Of misschien schuim je de App Store of websites wel af, op zoek naar de laatste nieuwe Apps.  Kom gerust eens vertellen over je favoriete Apps én delen met de andere clubleden.  Want misschien hadden zij het nog niet ontdekt en kunnen we heel wat van elkaar leren.

De bedoeling is dat je kort je favoriete App (of enkele) komt voorstellen.  Je hoeft dus helemaal geen plankenkoorts te hebben. De app mag gerust ook over de Mac gaan, want sinds de introductie van de
App Store vanaf OS X 10.7, kan je Apps downloaden. Ook eenvoudige Apps mogen gerust aan bod komen.
Je mag nu al je deelname en favoriete App aanmelden via e-mail.

Misschien heb je een andere Dock geinstalleerd op je Mac, of je snellere zoek, of gebruik je een handige GPS app op je iPhone, of hou je de scores van je voetbalploeg bij, of beluister je de radio op je Mac en iPad, of heb je knappe foto's op je bureaublad staan, of heb je een tool gevonden op gewiste bestanden terug te halen, of heb je een verslavend game gevonden dat je wilt delen met clubleden, of heb je een leuke kook-app ontdekt én uitgeprobeerd... Alles kan. 

Friday, 07 February 2014 21:38

Verslag van 6 februari

By

Donderdag 6 februari stond in het teken van de nieuwste versie van Filemaker.  Een diepgaande uiteenzetting wat er met Filemaker allemaal mogelijk is, en hoe Filemaker de laatste geevolueerd is.

Maar eerste startte de clubmeeting met de planning voor het voorjaar.  In april verwachten we een gastspreker (Appletips), en in mei verhuist de clubmeeting even naar een andere locatie.  Zoals elk jaar zoeken we een interessante locatie op in het Hasseltse voor een "Special Edition".  Deze keer staat de clubmeeting van 8 mei (dus niet 1 mei) in het teken van security en als locatie viel ons oog op de oude gevangenis.  Verbazend genoeg zit daar nu de faculteit Rechten van UHasselt.  Een plaats waar we vroeger cellen, cipiers en gevangenen aantroffen.  Daarom is een workshop over "hoe veilig is mijn Mac" natuurlijk heel passend.  Maar later meer hierover.

Einde maart plannen we een wijndegustatie in Maaseik (Aldeneyck).  Een leuke uitstap om samen met je partner een wijndomein kortbij te bezoeken, voorzien van een degustatie en de nodige uitleg.  Inschrijven kan via deze link.

Bekijk de sfeerbeelden op Flickr.

Thursday, 30 January 2014 08:57

Volgende clubmeeting : 6 februari

By

De volgende clubmeeting staat gepland op donderdagavond 6 februari.
Noteer dat we op donderdag 3 april een speciale gast ontvangen tijdens de clubmeeting.
Een speciale activiteit is gepland op zaterdag 29 maart : een wijndegustatie.  Meer info kan je hier vinden.

Donderdag 6 februari is het centrale thema : databases bouwen met Filemaker 13. Begin december verscheen deze compleet nieuwe versie, met heel wat nieuwe mogelijkheden.  Niet alleen voor je desktop, maar natuurlijk ook via het web en dus voor een nog betere iPad en iPhone beleving.

Natuurlijk staan we donderdag ook even stil met de verjaardag van de Mac.  Op 24 januari werd de Mac dertig.

Adres Clubmeetings

Clubmeeting 1e donderdag v maand*

Kiezelstraat 118 - 3500 Hasselt (Godsheide) - België

Vanaf 19u30 - 20u00 welkom
Workshops vanaf 20u00 tot 22u30

(*uitzonderingen: cultuurbeurs, club op verplaatsing, macbeurs)

Lidvoordelen

Bijwonen workshop *
Gratis toegang tot MacBibliotheek
Support
Demonstraties
Promotie acties
Korting op magazines
Elke maand tombola

*bijwonen 1e clubmeeting
als bezoeker is gratis

Lidgeld : € 30,- voor 12 mnd

Contact

www.maclimburg.be
info@maclimburg.be
support@maclimburg.be


www.macmeet.be
info@macmeet.be


Skype : maclimburg1


Facebook groep


Contacteer Medewerkers

You are here: Home Clubmeeting Clubmeetings 2014