Friday, 03 December 2010 12:33

Een clubmeeting vol verrassingen

Je kon het al kunnen weten, maar nochtans hadden die van MacLimburg niks verklapt. Na de twee parallele workshops (eentje over de nieuwe AppleTV en eentje onder over Aperture) kwam de kerstman binnengevallen. Helemaal in outfit. Zoals het hoort. Tegelijk had de kerstman van Paul de zware opdracht gekregen om een heuse proef-kwis annex tombola te organiseren. Ook al niet simpel, want ze hadden op de voorbije MacBeurs al zo veel cadeautjes uitgedeeld, dat er deze keer haast geen einde leek te komen.

 

Maar eerst kregen we een andere verrassing voorgeschoteld. Elke bezoeker werd getrakteerd op een portie friet. Rechtstreeks van Frituur Ber aan de overkant. Nu moet ik volgende keer voor de clubmeeting even passeren, want de frietjes waren verdomd lekker. Ik weet niet hoeveel porties (kommetjes) er gepaseerd zijn, maar het waren er veel, en iedereen vond het geweldig lekker. Met zo'n winterweer kwam dit goed van pas, want buiten was het opnieuw begonnen te sneeuwen. Ondanks het weer zat het huis weer vol (podium, kelder, zaal en macbar). Ruim 80 bezoekers. Sommigen kwamen van ver, anderen kwamen voor de eerste keer.

De workshops waren boeiend. Steven kon uitvoerig over de nieuwe AppleTV vertellen. Eindelijk heb ik het (kleine) product van kortbij eens kunnen bekijken. Wat het allemaal kan, en wat niet. In feite een goede productreview. Deze ervaringen zijn voor mij veel waard.
Onder in de kelder had Kris het uitvoerig over Aperture 3. Hij weet duidelijk waarover hij spreekt. Ik heb veel bijgeleerd.

En dan over de naar de proef-kwis. De kerstman pikte 3 clubleden uit het publiek, en die konden dan op het podium telkens 3 drankjes degusteren. Wat wisten ze duidelijk niet. Waarom wisten ze Cristal en Jupiler Tauro niet te onderscheiden? Ook Bink Blond en Zonderik waren voor de kandidaten een openbaring. Zo blind proeven valt in feite niet mee. Je weet bijvoorbeeld wel dat je bier, jenever, cola, wijn, redbull, melk, wijn, water aan het drinken bent, maar om dan een merknaam of soort eraan te plakken valt tegen. Enkel de jenever-degusteerders hadden het bij het rechte eind. Voor de winnaars zat er een leuke prijs aan verbonden (softwarepakket, draagtas, accessoire...). En voor de verliezer een petje...of een preview van het volgende MacOS X 10.7 besturingssysteem : een reep Lion. Kwam goed van pas om te bekomen voor sommigen. Echt te gek hoe ze dit hadden bedacht. Er ging er zelfs eentje lopen met een waardebon voor een weekendje Wenen. Uiteindelijk was het een zak ajuinen dat hij gewonnen had. Gelachen dat we hebben gedaan. Zo'n clubavond was echt iets plezant. Ik zou het voor geen geld willen missen. Bijleren en amuseren...gaat goed samen. Op het slipwerk na natuurlijk. Uiteindelijk toch veilig thuisgeraakt.

Flickr Suite Plugin ERROR! Connection error: - "the access token is not set to a valid value"

Adres Clubmeetings

Clubmeeting 1e donderdag v maand*

Kiezelstraat 118 - 3500 Hasselt (Godsheide) - België

Vanaf 19u30 - 20u00 welkom
Workshops vanaf 20u00 tot 22u30

(*uitzonderingen: cultuurbeurs, club op verplaatsing, macbeurs)

Lidvoordelen

Bijwonen workshop *
Gratis toegang tot MacBibliotheek
Support
Demonstraties
Promotie acties
Korting op magazines
Elke maand tombola

*bijwonen 1e clubmeeting
als bezoeker is gratis

Lidgeld : € 30,- voor 12 mnd

Contact

www.maclimburg.be
info@maclimburg.be
support@maclimburg.be


www.macmeet.be
info@macmeet.be


Skype : maclimburg1


Facebook groep


Contacteer Medewerkers

You are here: Home Clubmeeting Clubmeetings 2014 Clubnieuws 2010 Een clubmeeting vol verrassingen