paulbeckers

paulbeckers

Sunday, 05 October 2014 05:22

Meeting 02-10-2014 - Het leven gaat verder

 

Onze laatste meeting waar weer heel wat volk op afkwam ging over ios8 en icloud. We konden nog niet alles laten zien wat de nieuwste telg in zijn mars heeft omdat het volledig potentieel er pas zal zijn met de lancering van Yosemite later deze maand.

We gaan vanaf nu proberen ook weer wat meer tijd aan de website te besteden maar voor de juiste uitwerking moeten we nog wat afspraken maken.

 

Friday, 08 August 2014 19:22

Overlijden Paul Beckers 31-07-2014

Beste Paul

Ontelbare keren voerde jij het woord voor een grote groep Mac- getrouwen. Met aanstekelijk enthousiasme vertelde je ons over de laatste keynote van je grote voorbeeld Steve Jobs, de nieuwste ontwikkelingen bij Adobe, de nieuwe gadgets, enz ... Hier staan vandaag en vertellen over jou is onwezenlijk. Je bruiste van energie, lanceerde het ene nieuwe idee na het andere én de Mac-club én de jaarlijkse Mac-Meet klommen door jouw inzet en enthousiasme tot een ongezien hoog niveau. 
Toen Apple met z’n Keynote voor het eerst naar Europa kwam, wist je een grote groep mee te krijgen naar Parijs. Tot ons aller teleurstelling liet Steve Jobs zich vervangen.
Je inspanningen reikten tot buiten België. Ook in Nederland was je een bekende, o.a. op de Klokhuis beurzen.
Je wist hoe je het beste in mensen naar boven kon brengen, hoe je krachten kon bundelen. De Mac-club werd hierdoor meer dan een gewone computerclub. Er ontstonden hechte vriendschapsbanden en interessante kruisbestuivingen. 

Je wist lekker eten en drinken zeer te waarderen. Vele vrienden vragen zich nog steeds af hoe je erin slaagde die super goeie restaurantjes in de meest afgelegen steegjes te vinden. Het leek alsof je er alle dagen voorbij kwam. Je verstond de kunst om smaken en kennis te verzoenen. Ook bij Mac-Limburg kunnen ze hiervan getuigen. Jouw gehaktballetjes bij het jaarlijkse nieuwjaarsbuffet wist iedereen te waarderen. 
Techniek boeide je, intrigeerde je. Je wilde de dingen graag doorgronden, weten hoe ze in elkaar staken. Niet voor niets was modelbouw al die jaren je hobby. Onlangs nog tijdens een bezoek aan Stockholm wilde je absoluut weten hoe de TV in de kamer aangesloten was. Groot was je verbazing toen je na demontage achter het toestel een nog niet aangesloten apple TV ontdekte. Het duurde dan ook niet lang of ook dat apparaat werkte. 

Jouw computerkennis en energie kon niet onopgemerkt blijven. Meer dan 10 jaar geleden kwam je met het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt in contact. De vraag om er een cybercafé te installeren viel niet in dovemansoren, al was internet in die tijd allerminst een vanzelfsprekendheid. Enkele dagen voor aanvang van het festival moest er in Dommelhof nog internet binnen gebracht worden. Je inzet voor het muziekfestival werd jaar na jaar groter en binnen de Mac-club werd jij hun grootste ambassadeur. Je bracht een groep fotografen op de been, je restylede de website en lanceerde hen op Twitter en Facebook. Om nieuwtjes te vinden schuimde je dagen het web af op zoek naar links naar het festival, zelfs op Chinese websites! Dit en andere verhalen is zo typerend voor je gewaardeerde betrokkenheid en energie. Jouw ideeën openden keer op keer nieuwe werelden. 

In Neerpelt deden de verhalen over zoveel talent de ronde. Ook de Neerpeltse handbalclub en Dommelhof konden steeds op je kennis van sociale media en websites rekenen. Voor theater op de Markt bracht je een ploeg op de been die live verslag kon uitbrengen. En tot voor kort was je volop in de weer voor het theaterfestival dat deze week in Hasselt zal plaatsvinden. 

Jouw ideeën werkten aanstekelijk. Met veel plezier sprongen vrienden mee op de kar. Met je spitsvondigheden was je hen telkens een stapje voor. Mooi is de herinnering dat ze er bij je 40ste verjaardag toch één keer in slaagden om je te overtroeven. Voor dag en dauw stonden de vrienden van de Mac-club aan je deur met een origineel ontbijt. Eduard had zijn vrachtwagen vol geladen met tafels stoelen, barbecue tafellakens en je kan het niet bedenken, of het zat er bij. Terwijl jij nog sliep werd alles onder je slaapkamervenster op de bushalte voorbereid. Het werd een memorabel moment. Vooral toen je als grote kattenliefhebber als extra cadeautje een hond aangeboden kreeg, wist je niet meer hoe je het had. Voor één keer was je sprakeloos. 

Voor city trips en vakantie-uitstapjes met vrienden nam jij steevast het voortouw. Jij wist waar er wat te zien was, jij was er op voorhand al thuis. Op uitstap in Zeeland met Steven, Katja en de kinderen, tonend hoe plezierig het was om in plassen te springen of ondeugend te zijn, was jij het extra kind. Jij verloor nooit je jeugdigheid. Zeilboten, vliegtuigen, in het echt of in miniatuur,.... je bleef er gefascineerd naar kijken. 

Paul, wat ons het meest raakte, was dat je met al je kennis en intelligentie vooral mens bleef. Steeds was er dat luisterend oor. Steeds reikte je oplossingen aan. Alles wat jij belangeloos deed, maakte onze wereld beter, grootser, waardevoller. In een maatschappij waar verzuring zo vaak de kop op steekt, zorgde jij voor openheid en optimisme.

Als je straks vanuit de cloud samen met je maatje Steve Jobs naar beneden kijkt, wees er dan zeker van dat jouw inzet in the memory’s van velen wordt gekoesterd. Hoe het met de mac club verder moet zonder jou, zal de toekomst uitwijzen.
Op je Facebookpagina verwoordde iemand het treffend: ”Naar verluidt is niemand onvervangbaar ... maar ik denk dat Paul toch dicht in de buurt komt …"

Paul, dank je wel voor alles wat we van je leerden, voor de immense vriendschap die we mochten ervaren en voor alle fijne mensen die we dankzij jouw inzet mochten ontmoeten, het ga je goed.

Thursday, 12 June 2014 18:11

200ste Tech45 podcast

Dinsdag 10 juni, een mijlpaal in het geschiedenis van de technologie-podcast Tech45 : de 200ste podcast was deze keer niet vanuit de micro, Skype en de zetel thuis van de podcasters maar in een "live" omgeving.  De microfoons werden opgesteld bij Zelfies, een Bar d'Office in Hasselt.  Enkele clubleden van MacLimburg waren er natuurlijk bij om het gebeuren life te volgen.

Dinsdagavond waren de zenuwen gespannen, want Maarten, Stefaan, Marco, Jan, Davy, Toon en Jelly waren aan het wachten op de micro's.  Die hadden Floris en Cindy bij.  Opeens was het ernst : vanaf het moment dat alles was afgeregeld (met een heleboel noodzakelijke kabels) kon de dicussie beginnen.  De sprekers werden even ingeleid (de deuntjes waren wel voor nadien), en het was opvallend dat elk pannellid een ongezouten mening had over al die leuke, hot topics.  Het begon over Facebook voor kinderen : gaan ze de leeftijdgrens verder verlagen, of hoe omzeilen onze kinderen dit, wat zijn de gevaren...en nog meer van dat.  Andere topics waren de tegenhanger van Apples Siri : Cortona van Microsoft.  Maar ook de auto van de toekomst die vanzelf rijdt, doet heel wat stof opwaaien.  Kortom : meer dan een uur zaten we enorm geboeid te luisteren (af en toe te applaudiseren) naar de hevige discussies, kleurrijke gesprekken (nu wel met gebaren), stevige argumentaties....van de Tech45-teamleden.  De tijd vloog voorbij en iedereen had heel wat opgestoken.  En tenslotte waren er nog heel wat tips van de teamleden.
Zelfs het publiek werd niet vergeten en even voorgesteld...

Friday, 06 June 2014 13:41

Verslag van clubmeeting van 5 juni

Weer een mooie opkomst voor onze laatste clubmeeting voor de vakantie.  Met ook heel wat nieuwe gezichten.  Meteen werd ook de draad opgepikt : tijdens de clubmeeting van mei (in de oude gevangenis) werden heel wat clubleden in "gevangene-kostuum" geportreteerd.  Tijd om de foto's ook openbaar te maken en hun boeven-gelaat te laten zien.  Ook tijd om de tombola prijs (een Nifty) te verloten. Deze ging naar Erwin.  Een Nifty is een klein houdertje waar een micro SD kaartje inzit, en perfect in de SD-kaart-gleuf van een MacBook.  Zo heb je een nadeloze uitbreiding van je opslag. Trouwens de slides van de mei-meeting kan je onderaan het vorige verslag vinden.

Eerst gaf Paul nog een overzicht van de activiteiten die in het najaar gepland zijn : een nieuwe MacMeet (16/11), clubmeetings (04/09 en 02/10), workshops tijdens Cocktail Cultuur, iPad lessen voor beginners, en nog meer.  Dan was het WWDC tijd : want afgelopen maandag 2 juni was de top van de ontwikkelaars aanwezig in San Francisco.  Grote nieuwigheden waren OS X 10.10 Yosemite en iOS 8.  Daarnaast gaan in de toekomst platformen komen om te ontwikkelen voor een HomeKit, HealthKit, CloudKit...

Sunday, 01 June 2014 22:41

Clubmeeting 5 juni : de Keynote

Donderdag 5 juni staat de laatste clubmeeting voor de vakantieperiode gepland. En het kan bijna niet anders dat we nakaarten over de Keynote van 2 juni.  Die kunnen jullie live volgen.  Wat er precies allemaal op de World Wide Developer Conference wordt aangekondigd zal je vanaf 19u00 horen.

Voor de rest hebben we nog twee topics op donderdag : hoe beheer je paswoorden op je Mac of iPad met 1Password.  Tijdens het seminarie, vorige maand over security was er onvoldoende tijd overgebleven om dit even te bespreken.  Daarvoor trekken we op 5 juni er extra tijd voor uit.
Een ander topic zal gaan over "navigatiesystemen".  Want binnenkort vertrekken we op vakantie, en dan is het toch van belang dat je de laatste navigatiesystemen op je iPhone hebt geïnstalleerd.  Kwestie van de kortste weg te vinden naar je vakantiebestemming.

Tuesday, 27 May 2014 09:49

Keynote (WWDC) op 2 juni

Maandag 2 juni is het weer hoogdag voor elke Macfan, want dan staat onze televisie (lees Mac) weer afgesteld op de Cupertino-zender.  Elk jaar is het spannend : welke nieuwigheden gaat Apple aankondigen?  Gaan we buiten wat speedbumps iets sensationeel nieuw krijgen?  De geruchtenmolen draait ondertussen volop.  Hier en daar horen we iets dat Apple een ecosysteem voor domotica gaat lanceren?  Of gaan we eindelijk een iWatch te zien krijgen?  Of gaat het over een vervolg van iOS7 en OS X 10.9 komen?  Of krijgen we medische toepassingen voor de iPhone?  MIsschien wel een Pro versie van de iPad?  Of een nieuwe AppleTV?  Of een TouchID in de iPad?  Een overname van de firma Beats?  

Wie weet.  Kijken en luisteren dus.  Je kan afstellen op diverse websites (oa Onemorething...) maandag rond 19u00 voor een life verslag. De lifestream kan je hier volgen.

Tuesday, 20 May 2014 10:26

68. Mac Bundle (Stacksocial)

Elke maand is er wel één of andere bundel waarmee je met een tiental pakketten heel wat geld kunt uitsparen.  Deze keer loopt er een actie van Stacksocial met 10 leuke programma's :  Rapidweaver (webdesign), Tune Up (iTunes plug-in), Disk Drill Pro (voor je harde schijf), CrossOver (Windows op Mac draaien), Voila (screen capture), Snapheal Pro (om op foto's objecten weg te gommen), mSecure (een beveiligings software), MacX Mobile Video Convertor (video formaten naar iPhone omzetten), PDF Convertor Pro : hoe je PDF's terug naar Excel, Word, Numbers, Pages.. kunt omzetten, OCR..

De link kan je hier vinden en de prijs mag je zelf bepalen.

Tuesday, 20 May 2014 09:50

Mobiel betalen op de iPhone

Vorige week las je in het nieuws dat Bancontact/MisterCash een app lanceerde waarmee betalen in de winkel, op restaurant, op de markt... mogelijk wordt via de ene smartphone naar de andere.  Op zich was dit natuurlijk geen nieuws, want al een jaar geleden kwam er een testversie van deze app beschikbaar.  In de club hebben we dit ook voorgesteld, en er waren zelfs clubleden die hun lidgeld betaalden met deze app.   Ondertussen is de app niet meer in testfase, maar volledig klaar, en kan het project rond betalen met je GSM zich verder ontwikkelen.

Het is in feite een soort programma waarmee je tot maximaal 250 euro kunt transferen van de ene smartphone naar de andere.  Voorwaarde is natuurlijk dat je de app koppelt aan je bankrekening (en je met je kaartlezer even bevestigd).  Daarna kan je bedragen ontvangen en betalen via een QR-code die gegenereerd wordt. De andere smartphone gebruiker kan deze QR-code inscannen en zo wordt de transactie afgewerkt.

Heb je op café niet genoeg cash bij, of heb je broodjes bij voor je collega, of zit je op restaurant, koop je groenten op de markt, ...of wil je bedragen transferen onder vrienden, of ga je de rekening op café splitsen...alles wordt eenvoudig met deze app.

Ook gaan de fabrikanten van kassa-systemen het gebruik van de app (en de QR-code op je kassaticket) verder integreren.  Belangrijk is alvast dat heel wat organisaties zich achter dit initiatief willen scharen en het volledig willen ondersteunen.  Volgens de statistieken heeft de helft van de Belgen een smartphone en komen zij dus in aanmerking om mobiel te gaan betalen. Trouwens, de app is beschikbaar voor klanten van zestien banken.

Saturday, 17 May 2014 00:55

Verslag clubmeeting 8 mei

Afgelopen donderdag 8 mei, waren de leden van de computerclub MacLimburg te gast in de oude gevangenis van Hasselt - nu UHasselt, faculteit rechten. Elk jaar trekt de club met haar clubmeeting voor 1 keer naar een andere locatie in Hasselt, om zo nieuwe plekjes en horizonten te ontdekken. Een gepaster onderwerp als "veiligheid" konden we natuurlijk niet bedenken.

In de aula Louis Roppe gaf Apple Trainer Jozef Dresselaers een uitgebreide uiteenzetting over hoe het zit met de veiligheid op je Mac of iPad. Vooral de bewustwording van een aantal zaken was de boodschap. Op het internet loeren overal gevaren. Maar ook hoe we onze computers best kunnen instellen om het hoofd te bieden aan deze gevaren, kwam ruimschoots aan bod.. Want tegenwoordig zitten heel wat gegevens in de cloud. Ook ging de nodige aandacht naar het veilig stellen van gegevens en backuppen ervan. En ook de keuze en het beheer van paswoorden.

Tenslotte kregen de bezoekers nog heel wat nuttige tips mee, en waarschuwingen zoals bij phising mails. Ook het surfen via een onbeveiligd gratis netwerk houdt tevens gevaren in. Kortom, de workshop werd als bijzonder leerrijk ervaren.

Meer dan 100 clubleden luisterden gedurende 2 uur naar deze boeiende lezing én stelden bovendien heel wat praktische vragen. Een geslaagde avond, met nog iets extra : bij het binnenkomen werden verschillende clubleden even apart genomen voor een fotoshoot. Ze kregen profielfoto's in gestreept gevangene-plunje. Zo hebben ze een uniek aandenken aan hun bezoek aan de (oude) gevangenis.

Een fotoreportage kan je hier bekijken.
Met dank aan Stefan Alen voor de portretfoto's en Louwie Gielis voor de sfeerfoto's.

Thursday, 08 May 2014 09:04

Clubmeeting 8 mei

De clubmeeting van donderdagavond 8 mei gaat dus door in Hasselt centrum, en niet op ons gebruikelijk adres in Godsheide (Hasselt).

Het juiste adres is : Martelarenlaan 42.

Best kan je parkeren op de volgende plaatsen :
- achter de kazerne op het Dusartplein (gratis)
- in de ondergrondse parkeergarage van het Dusartplein (betalend)
- op de parking van het zwembad (gratis)
- op de parking in  de Vilderstraat (gratis) : via het Koekerellenpad kom je dan net naast de gevangenis uit

Een parkeerplan van de stad Hasselt kan je hier vinden.

Alle details over de uitnodiging kan je op Eventbrite vinden.

Best print je de e-mail met je ticket uit.  Deze kunnen we dan scannen bij de ingang.
Ofwel kan je het ticket ook toevoegen aan je Passbook op je iPhone.

De ontvangst is tussen 19u30 en 20u00.  Om 20u00 begint de workshop in aula Louis Roppe stipt.
Je mag ook iets vroeger komen.
We hebben nog een verrassing.

Er is geen MacBar voorzien.  Wel is er een drankenautomaat.
En gaan we de meeting rond 22u15 afsluiten en in Hasselt nog ene drinken.
Bv het Borrelhuis (tegenover), De Geletterde Mens (Dusart), Koestal (Dusart)...

Bezoekers die geen lid zijn van MacLimburg betalen 5 € inkom.
Ter plaatse kan je ook lid worden (30 €) of je lidmaatschap verlengen.

Er zijn wel enkele club iMac's ter beschikking.
Er is ook een support corner en internet toegang.

Page 1 of 43

Adres Clubmeetings

Clubmeeting 1e donderdag v maand*

Kiezelstraat 118 - 3500 Hasselt (Godsheide) - België

Vanaf 19u30 - 20u00 welkom
Workshops vanaf 20u00 tot 22u30

(*uitzonderingen: cultuurbeurs, club op verplaatsing, macbeurs)

Lidvoordelen

Bijwonen workshop *
Gratis toegang tot MacBibliotheek
Support
Demonstraties
Promotie acties
Korting op magazines
Elke maand tombola

*bijwonen 1e clubmeeting
als bezoeker is gratis

Lidgeld : € 30,- voor 12 mnd

Contact

www.maclimburg.be
info@maclimburg.be
support@maclimburg.be


www.macmeet.be
info@macmeet.be


Skype : maclimburg1


Facebook groep


Contacteer Medewerkers

You are here: Home Clubmeeting Clubmeetings 2014 paulbeckers